Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες θεμελίωσης του δυτικού βάθρου του γεφυριού της Πλάκας

Ένα κρίσιμο βήμα για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας ολοκληρώθηκε. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 θεμελιώθηκε το δυτικό βάθρο του Γεφυριού. Εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και τεχνικές, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της υποσκαφής αλλά και να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν ασφαλέστερη στήριξη του βάθρου. Ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. Δ. Καλιαμπάκος παρακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασιών της θεμελίωσης εκ μέρους του Πολυτεχνείου. Έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη του δυτικού βάθρου μπορεί να προχωρήσει το κύριο μέρος της αναστήλωσης του μνημείου, το οποίο προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2018.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, με αφορμή την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ε.Μ.Π. «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», έγινε επίσκεψη στην περιοχή. Οι σπουδαστές του μεταπτυχιακού ενημερώθηκαν τόσο για τις πρόσφατες εργασίες θεμελίωσης όσο και συνολικά για το έργο της αναστήλωσης. Επιπλέον, σε ξενοδοχείο της περιοχής, πραγματοποιήθηκε από τον Δ. Καλιαμπάκο διάλεξη με θέμα «Τι μάθαμε για τον Πρωτομάστορα Κώστα Μπέκα μέσα από την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας», την οποία εκτός από τους σπουδαστές παρακολούθησαν και κάτοικοι της περιοχής.

Το Ε.Μ.Π. παραμένει προσηλωμένο στο μεγάλο στόχο της αναστήλωσης του μνημείου και θα συνεχίσει να υποστηρίζει την προσπάθεια, με στόχο το ερχόμενο καλοκαίρι να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου.